Nieuwsbrief Mozaiek0118 | 26 november 2022

Hierbij ontvang je de tweewekelijkse nieuwbrief van Mozaiek0118. Heb jij vragen, behoefte om je verhaal delen en wil je contact komen met Mozaiek0118? Stuur een e-mail naar contact@mozaiek0118.nl
 1. Worship & Prayer | 4 december
 2. Save the date | Samenkomst 11 december
 3. Kerstpakkettenactie 2023
 4. L2M Man0118 | Mozahike op 10 december
 5. Alpha-workers gezocht | Mozaiek0118
 6. Introductiecursus | 6 & 13 december
 7. Kidsworkers gezocht | Samenkomsten
 8. Kennismaking | Pijler WAY
 9. Komende activiteiten WAY
 10. Meebouwen
 11. Geven
 12. Stay tuned
 13. Agenda


Worship & Prayer | 4 december

Op 4 december is de eerste Worship & Prayer van Mozaiek0118. We willen God danken en groot maken voor wat hij doet binnen onze gemeente. Ook bidden we deze avond voor de start van de gemeente, voor Gods leiding in de verdere opbouw en voor de teams die zich hiervoor inzetten. Mozaiek Worship uit Veenendaal zal ons leiden in aanbidding.

Ben jij erbij? Zondagavond 4 december, vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in CSW Van de Perre, Middelburg.

Ben je geen deel van Mozaiek0118? Uiteraard ben je van harte welkom. Meer informatie? Check de agenda op de website. 

Meer informatieSave the date | Samenkomst 11 december

De volgende samenkomst van Mozaiek0118 staat gepland voor zondag 11 december om 11:00 uur. Arjen ten Brinke (voorganger Mozaiek036 - Almere) zal in deze dienst spreken. Zet deze datum in de agenda. De dienst is voor iedereen toegankelijk. Welkom aan jou, je vrienden, buren en collega’s. 

In de tussentijd kun iedere zondag de livestreamdienst volgen van Mozaiek0318. Om 9.00 uur is een speciale dienst voor onze kids en om 9.30 uur start de livestream van onze dienst in Veenendaal.

Online dienst   Online kinderdienstKerstpakkettenactie 2023

Over 4 weken is het alweer kerst! Ook dit jaar organiseren we met alle Mozaiekgemeenten weer een kerstpakkettenactie. Met deze actie zorgen we er samen voor dat een groot aantal mensen tijdens de feestdagen een pakket van hoop ontvangen. Ieder jaar is dit voor zowel de makers als ontvangers weer een grote bemoediging. Morgen trappen we de actie officieel af.

Doe je mee? Het opgeven van iemand die een duwtje in de rug nodig heeft of een bemoediging kan gebruiken kan van 27 november tot 12 december op:

Kerstpakkettenactie 2023L2M Man0118 | Mozahike op 10 december

Op zaterdagmiddag 10 december staat de eerste activiteit van de L2M-groep Man0118 gepland. Alle mannen zijn uitgenodigd om mee te doen met de ‘Mozahike’ in natuurgebied Oranjezon. Een wandeling in de natuur met als doel elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen en vooral ook een leuke en goede tijd te hebben met elkaar. We verzamelen om 13.30 uur op het parkeerterrein tegenover restaurant Uitspanning Oranjezon aan de Kon. Emmaweg 26 in Vrouwenpolder. Na de wandeling van ongeveer 1,5 uur kunnen we daar met elkaar een drankje doen! 

Meld je aan via een mailtje naar Johan van Tilburg (jvantilbur76@gmail.com). Alpha-workers gezocht | Mozaiek0118

Eerder informeerden wij jullie over het verlangen om een Alpha groep te starten binnen Mozaiek0118. Het streven is om dit in januari 2023 te starten! Voor het beleidingsteam zijn we op zoek naar 2 vrouwen die het gaaf vinden om hierin mee te werken. Recent hebben 2 mannen zich aangemeld en voor de verdeling in het begeleidingsteam vinden we het belangrijk dat er nog 2 vrouwen bijkomen.

Heb jij hierin interesse? Of wil je de Alpha cursus volgen? Bekijk voor meer informatie de website.

Alpha bij Mozaiek0118Introductiecursus | 6 & 13 december
Tijdens de intro's vertellen we je meer over onze gemeente, onze visie en maak je tevens kennis met nieuwe (toekomstige) mede-Mozaiekers. We willen je van harte uitnodigen. Op deze avonden mag je geheel vrijblijvend ontdekken of Mozaiek0118 jouw geestelijke thuis kan zijn. De introductiecursus van Mozaiek0118 bestaat uit twee avonden:

De introductieavonden in oktober organiseren we op:

 • Avond 1: 6 december 2022
 • Avond 2: 13 december 2022

Informatie & aanmeldenKidsworkers gezocht | Samenkomsten

Wat is het tof om te zien dat zoveel kinderen onze diensten bezoeken. Een zegen! Kinderen verdienen een mooi kinderwerkprogramma want wij verlangen er als Mozaiek0118 naar dat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Gods liefde gaat uitdelen.

We zijn hard op zoek naar mensen die hart hebben voor kinderen en met het kinderwerk willen meedraaien. Tot nu toe draait het kinderwerk op een heel klein groepje mensen, waardoor we niet alle kinderen een plek kunnen geven en we nu steeds moeten kiezen voor welke groepen we kinderwerk aanbieden. Dit is ook de reden dat er tijdens de dienst op 11-12 alleen kinderwerk is voor groep 7&8 en crèche voor de baby's en peuters. 

Geniet jij ook zo van kinderen en ben je bereid om maximaal eens in de maand mee te draaien met het kinderwerk? Meld je dan aan via kids@mozaiek0118.nlKennismaking | Pijler WAY

Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Dan hoor je helemaal bij We Are Young - de jongerenbeweging van Mozaiek. Bij WAY mag je er zijn, hoor je erbij en ben je geliefd.

We ontmoeten elkaar en aanbidden God tijdens allerlei events. Bijvoorbeeld samen naar het aWAYke event in Nijkerk, een hangout na de samenkomst en games tijdens een Mozaiekwandeling. De komende tijd hebben we meerdere toffe events op de planning. De clans en small groups zijn de plekken waar jongeren elkaar écht leren kennen. Deze kleine groepen vormen een veilige plek om harten te delen en elkaar en God te leren kennen. Elke groep wordt geleid door twee volwassenen.

Wij geloven dat het voor jongeren ontzettend belangrijk is om leeftijdsgenoten te ontmoeten en te ervaren dat ze niet alleen zijn. Dat ze erbij horen, bij We Are Young, maar bovenal bij God. We zien een groeiende groep jongeren die zich aansluit bij We Are Young, maar er is nog een grote groep die deze stap nog niet heeft durven zetten. We bidden dat we al deze jongeren kunnen bereiken, via sociale media, events en andere jongeren, en welkom mogen heten.

Ons team WAYworkers bestaat uit toppers met een groot hart voor jongeren. Bij Mozaiek0118 is WAY nog volop in ontwikkeling en dit team kan alle hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de algehele coördinatie, voor de social media en het leiden van clans en small groups. Heb jij hart voor jongeren en wil je een keer of structureel meehelpen? Check de vacaturepagina en laat het ons weten!

Meebouwen WAY

Gebedspunten We Are Young:
 • De landelijke aWAYke nights zijn een enorm succes! Het is inspirerend met zo veel Mozaïek jongeren samen te komen.
 • We danken voor de WAYconnect activiteiten, de jongeren die zich aangesloten hebben en de WAYworkers die zich hiervoor inzetten.
 • Met de 18+ groep komen we regelmatig samen op zondag om te connecten en de livestream te kijken. Wat een mooie ochtenden!
 • We bidden dat we alle jongeren van Mozaiek0118 kunnen bereiken. Dat de jongeren de moed hebben om te komen, elkaar mee te nemen en te connecten.
 • Bid mee dat elke jongere van Mozaiek0118 zich welkom, geliefd en gezien voelt.
 • We bidden dat het aantal WAYworkers mag groeien en we meer smallgroups en clans mogen starten waar jongeren elkaar mogen ontmoeten en een levende relatie met Jezus mogen opbouwen.
Contact?
Caroline van Tilburg | Coördinator pijler WAY | way@mozaiek0118.nl

Komende activiteiten WAY

De komende tijd organiseren we met WAY diverse activiteiten voor de verschillende doelgroepen. De meeste evenementen zijn aangemaakt in de agenda en de communicatie hiervan via de app groepen waar de WAY'ers onderdeel van zijn.

 • Zondag 27 november - Ontbijten & Livestream (16-25 jaar)
 • Vrijdag 9 december - Gamenight (16-25 jaar)
 • Zaterdag 10 december - Sinterklaas fun feest (12-17 jaar)
 • Zondag 11 december - Hang-out na samenkomst (12+ jaar)

Benieuwd naar nog meer activiteiten in december en 2023? Houd de agenda in de gaten!

Meer informatie over WAY? 

WAY bij Moziaek0118Meebouwen

Hoe wil jij meebouwen aan onze gemeente? Wat is jouw deel in het geheel? Binnen Mozaiek0118 zijn er verschillende bedieningen en kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Samen zijn we de kerk van Christus! Neem een kijkje op de vacaturepagina of stuur een e-mail naar contact@mozaiek0118.nl

MeebouwenGeven

Dankzij jouw bijdrage kunnen we invulling geven aan alle kansen die wij krijgen om het Evangelie te verkondigen. Mozaiek0118 bevindt zich in de opstartfase en er zijn structurele, financiële middelen nodig. 

Draag jij mee met deze verantwoordelijkheid? Geven kan eenmalig en structureel! We waarderen jouw bijdrage enorm!  

 

 Stay tuned

Volg je ons al op Instagram?

 Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes van Mozaiek0118. Bekijk dit bericht in uw browser