Nieuwsbrief Mozaiek0118 | 12 november 2022

Hierbij ontvang je de tweewekelijkse nieuwbrief van Mozaiek0118. Heb jij vragen, behoefte om je verhaal delen en wil je contact komen met Mozaiek0118? Stuur een e-mail naar contact@mozaiek0118.nl
 1. Update vanuit het ILT
 2. Worship & prayer | 4 december
 3. Save the date | Samenkomst 11 november
 4. Aanmelden audities | Pijler Worship
 5. Terugblik generatiedienst | Keniazondag 6 november
 6. Videoboodschap van Ollie en Sophie | Voor kids Mozaiek0118
 7. Teamnight | Een avond voor alle vrijwilligers binnen Mozaiek0118
 8. Love2Meet | Meld je aan!
 9. Meebouwen
 10. Geven
 11. Stay tuned
 12. Agenda


Update vanuit het ILT

Lieve broer en zus,

Wat maken we een mooie reis met elkaar. Bedankt voor jouw betrokkenheid, gebed, support en bijdrage in en aan Mozaiek0118. Steeds weer zijn we verwonderd over wat God doet, binnen Mozaiek0118, maar ook door ons als landelijke beweging. Hierbij denken we o.a. terug aan de samenkomst van afgelopen zondag: Keniazondag, wat een Hoop! Graag willen we vanuit het ILT een korte update delen.

Gebed voor stappen richting officiële start Mozaiek0118 Veel mensen zijn ontzettend benieuwd naar wanneer Mozaiek0118 nu écht gaat starten. Dat begrijpen we! En trouwens, we worden blij van jouw enthousiasme en vraag. De komende weken zijn de start van Mozaiek0118 én de vervolgstappen van de gemeente (denk hierbij ook aan frequentie samenkomsten) een belangrijk onderdeel op de agenda van het ILT. Hierin strekken we ons allereerst uit naar wat God tot ons wil zeggen. Uiteraard kijken we hierbij ook goed naar de belasting op coördinatoren en de capaciteit van teams. Ook financiën spelen hierbij een rol. Het is belangrijk dat we de stappen die we willen maken ook financieel kunnen dragen. We willen verstandige en verantwoordelijke keuzes maken. Wil jij concreet met ons (mee)bidden voor wijsheid bij het maken van beslissingen voor de volgende stappen in de opbouw van de gemeente?

Naast de start van de gemeente delen we graag enkele concrete gebedspunten met je. Wil jij onderstaande in gebed meenemen?

 • Energie, plezier en bescherming voor vrijwilligers en coördinatoren.
 • Gebed om bouwers | De meeste teams zijn nog klein en we bidden concreet om mensen met hart voor een van de pijlers.
 • Financiën | Bij de opstart van een lokale kerk komen veel kosten kijken. We bidden voor vrijgevigheid en een gezonde basis waar we als gemeente op kunnen bouwen. 
 • Voor nieuwe delen van Mozaiek0118
 • Voor verbinding onder kids en jongeren binnen onze gemeente

Heb je een gedachte die je met ons wilt delen? Graag! Stuur deze naar contact@mozaiek0118.nl. Soms zijn er specifieke gebedsverzoeken. Als je deel bent van Mozaiek0118 en op de website inlogt, vind je onder het kopje “Actueel | Zieken” de mensen waar gebed voor wordt gevraagd. Wil je zelf gebed vragen, mail dan naar contact@mozaiek0118.nl.

We strekken ons uit naar en bidden om eenheid in onze gemeente. We willen elkaar bemoedigen met een gedeelte uit Johannes 17:

‘’Ik zend hen naar de wereld, zoals U mij naar de wereld hebt gezonden. Ik heb mij geheiligd omwille van hen, zo zullen ook zij door de waarheid geheiligd zijn. Ik bid niet alleen voor hen, maar voor allen die door hun verkondiging in mij geloven. Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals U in mij bent en ik in U, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat U mij hebt gezonden. Ik heb hen laten delen in de grootheid die U mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij. Ik in hen en U in mij. Dan zullen zij volkomen één zijn en zal de wereld begrijpen dat u mij hebt gezonden, en dat U hen liefhad zoals u mij liefhad.’’

Liefdevolle groet, ILT Mozaiek0118

Frank van Netten, Fiona Kosters, Jorick Vos, Judith Roelofsen, Melvin Blankenstijn, Lennard de Rijke en Roel Kosters.Worship & prayer | 4 december

Je bent van harte welkom bij de eerste Worship & prayer van Mozaiek0118 op 4 december in de CSW in Middelburg. Tijdens dit moment verbinden we ons met de Hemel. De avond wordt verzorgd door Mozaiek Worship uit Veenendaal. Zij komen met een voltallige band de avond verzorgen. Kees Kraayenoord zal de avond leiden. De avond zal in het teken staan van aanbidding, danken voor wat God in 0118 doet, bidden voor de start van de gemeente, voor invloed in de omgeving en voor vervulling van de Geest in de opstartende pijlers.

Ben je geen deel van Mozaiek0118? Uiteraard ben je van harte welkom. Meer informartie? Check de agenda op de website. 

Meer informatieSave the date | Samenkomst 11 november

De volgende samenkomst van Mozaiek0118 staat gepland voor zondag 11 novmeber om 11:00 uur. Arjen ten Brinke (voorganger Mozaiek036 - Almere) zal in deze dienst spreken. Zet deze datum in de agenda.

De dienst is voor iedereen toegankelijk. Welkom aan jou, je vrienden, buren en collega’s. 

In de tussentijd kun iedere zondag de livestreamdienst volgen van Mozaiek0318. Om 9.00 uur is een speciale dienst voor onze kids en om 9.30 uur start de livestream van onze dienst in Veenendaal.

Online dienst   Online kinderdienstAanmelden audities | Pijler Worship

De ontwikkeling van Mozaiek0118 is in volle gang. Ook de pijler Worship wordt vormgegeven.

De eerste audities liggen inmiddels achter ons en de gemeente groeit door. We willen graag mensen de kans geven om aan te haken bij pijler Worship. Richting de officiële start van de gemeente willen we de teams graag uitbreiden.

Gaat jouw hart sneller kloppen van worship? Heb je talent voor het maken van muziek of heb je een prachtige stem? Maar wil je bovenal, door middel van jouw talent, mensen in aanbidding brengen voor Koning Jezus? Meld je dan aan voor de audities van team Worship!

Auditie doen kan soms best spannend zijn. Dat begrijpen we. Na jouw aanmelding willen we je dan ook goed informeren over hoe zo'n auditie precies in z’n werk gaat.

Enthousiast? Meld je aan! Wij (Ruud Roelofsen en Joëlle Blankenstijn, coördinatoren Worship) nemen daarna z.s.m. contact met je op.

We willen je vragen om jezelf vóór 15 november aan te melden. Hopelijk tot snel!

Aanmelden voor de auditiesTerugblik generatiedienst | Keniazondag 6 november

Jambo! Wat een enthousisamse en bewogenheid was er afgelopen Keniazondag! We hebben met elkaar gedanst en geluisterd naar Lennard zijn verhaal over wat hij in Noord-Kenia heeft meegemaakt. Ook is er volop gereageerd op de 'call to action' om een kind te sponsoren en te bevrijden uit extreme armoede. Het doel was om als tien Mozaiek gemeenten 250 extra kinderen te sponsoren. Inmiddels staat de tussenstand al op ruim 360 nieuwe kinderen, die een sponsor gevonden hebben!  De verwachting is dat dit aantal de komende weken nog verder gaat oplopen! Namens onze partnerkerken in Marsabit en Isiolo: hartelijk dank!

Wil ook jij een kind in Noord-Kenia sponsoren via Compassion in één van onze zestien partnerkerken in Noord-Kenia? Dat kan heel eenvoudig via deze link of scan de bovenstaande QR code. 

Aan het begin van de samenkomst lieten we een korte film zien over de Keniareis die de vertegenwoordigers van de verschillende Mozaiek gemeentenn onlangs hebben gemaakt. Deze kun je hier (nog een keer) zien.

Aftermovie Keniareis 2022Videoboodschap van Ollie en Sophie | Voor kids Mozaiek0118

Ooooh wat was dat leuk! In de generatiedienst afgelopen zondag hadden Ollie en Sophie iets speciaals te zeggen voor de kids van Mozaiek0118! Was je er niet bij of vond je het zo leuk dat je het filmpje nog een keer wilt kijken. Klik op de onderstaande afbeelding:Teamnight | Een avond voor alle vrijwilligers binnen Mozaiek0118

Op 18 november organiseren we een event voor alle vrijwilligers van Mozaiek0118. Wat is het fijn en uitdagend om samen te bouwen aan de gemeente! We vinden het daarom belangrijk om te investeren in verbinding. Ook tussen de verschillende pijlers. Op deze avond is er alle ruimte voor ontmoeting en bemoediging, kunnen we ervaringen en kennis delen en samen onze God aanbidden. Alle vrijwilligers van Mozaiek zijn uitgenodigd. De tijd en locatie van het event volgen nog, maar we horen nu al graag of jij er bij bent!

Meld je aan via de website!

AanmeldenLove2Meet | Meld je aan!

Mozaiek0118 is gestart met Love2Meet-groepen. Een Love2Meet-groep (of afgekort: L2M) is een kleinere groep mensen binnen de kerk die regelmatig bij elkaar komt. Op dit moment zijn er drie L2M-groepen binnen Mozaiek0118 - en er zijn ideeën in de maak voor meer. Ook jouw idee is welkom!

De L2M-groepen zijn enorm waardevol in het (op)bouwen van Mozaiek0118. Het is dé plek om op een eenvoudige manier nieuwe mensen te leren kennen, elkaar regionaal te ontmoeten en de verbondenheid met elkaar en met God te versterken. Op de website vind je alle informatie en kun je je aanmelden of een nieuwe groep starten.

Meer informatieMeebouwen

Hoe wil jij meebouwen aan onze gemeente? Wat is jouw deel in het geheel? Binnen Mozaiek0118 zijn er verschillende bedieningen en kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Samen zijn we de kerk van Christus! Neem een kijkje op de vacaturepagina of stuur een e-mail naar contact@mozaiek0118.nl

MeebouwenGeven

Dankzij jouw bijdrage kunnen we invulling geven aan alle kansen die wij krijgen om het Evangelie te verkondigen. Mozaiek0118 bevindt zich in de opstartfase en er zijn structurele, financiële middelen nodig. 

Draag jij mee met deze verantwoordelijkheid? Geven kan eenmalig en structureel! We waarderen jouw bijdrage enorm!  

 

 Stay tuned

Volg je ons al op Instagram?

 Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes van Mozaiek0118. Bekijk dit bericht in uw browser